Határozott állásfoglalásra van szükség a szakemberek részéről bizonyos kérdésekben az oltások kapcsán – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerda este az ATV-ben. A miniszter kijelentette, hogy a kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra, de arra is kiváncsiak, hogy pontosan milyen oltás kinek adható.

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós éppen egy nappal korábban nyilatkozott arról, hogy, hogy ő fél év után célszerűnek tartja a harmadik oltást, különösen a 60 év felettieknek. A miniszter szerint nincs alternatívája az oltásnak és biztosra vehető, hogy lesz negyedik hullám. Ő szerdára ígérte az erről szóló döntést, erre végül nem került sor.

Több járványügyi szakember is arra hívja fel a figyelmet, hogy a hazai laborok eredményei alapján úgy tűnik, hogy a hatvan év felettiek húsz-harminc százalékánál, míg a nyolcvan év felettiek ötven százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség.

Novák Katalin az ATV-nek elmondta, hogy nem fog sokáig késni a kormány, várhatóan egy-két napon belül döntés születhet a harmadik oltásról.

Forrás: Index

Kép: Novák Katalin Facebook