Péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában adott ismét interjút a miniszterelnök, ahol a kormány által meghozott döntésekről beszélt. Szóba került a harmadik védőoltás, a védettségi igazolvány szerepe és az EU-s kötelezettségszegési eljárás is.

A harmadik oltást illetően elmondta, hogy a vélemények megoszlottak, hogy kell-e, de a magyar kormány úgy gondolja, hogy ártani biztos nem árthat.

Mivel a biztonságérzetet csak növelheti, lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét. Viszont a második oltás után javasolják, hogy legalább négy hét elteljen, de a háziorvos javaslata által ettől is el lehet térni és hamarabb is be lehet adatni.

Oltási rend ezúttal nem lesz és megfelelő vakcina is rendelkezésre áll, arról viszont nincs döntés, hogy az augusztus 1-től induló harmadik oltási programban lehet-e vegyíteni a korábban beadott vakcinál már típusú oltási anyaggal. Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a védőoltás, mert betegekkel dolgoznak és sokkal inkább kitettek a fertőzésnek.

Orbán Viktor szerint ha van vakcina, akkor az élet meg van mentve, hiszen gyengébb a lefolyás, viszont a delta variáns sokkal durvább a korábbi vírusnál, így aki nincs beoltva, az minden eddiginél sokkal nagyobb veszélynek van kitéve. Éppen ezért minden idős embert, aki eddig nem adatta be magának a koronavírus elleni oltást, személyesen fogják felkeresni, amibe a rezidenseket és az egészségügyi hallgatókat is be fogják vonni.

A 12 és 15 és közöttiek oltása is megkezdődött, viszont hogy az átoltottság növekedjen, az iskolakezdés előtti napokban az oktatási intézményekben is oltópontokat alakítanak ki, hogy aki szeretné, soron kívül felvehesse az oltás.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy akinek nincs meg a két védőoltása, ne utazzon külföldre. Szerinte a védettséget igazoló kártyával lehet most is csak sport, zenés-táncos eseményekre és nagy fesztiválokra is látogatni, de szerinte ha újabb hullám lesz Magyarországon is, akkor ennek szerepe ismét növekedhet.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásával kapcsolatosan elmondta, hogy szerinte egy jogi huliganizmussal, egy randalírozással áll szemben az ország és szégyenletesnek tartja a bizottság álláspontját. Orbán Viktor szerinte ezzel az LMBTQ aktivistákat be kell engedni az iskolákba. Mind mondta: “el akarják venni tőlünk a gyerekeinket”.

Szerinte az európai politikában lesz még ennél is nagyobb nyomás, így majd akkor megy ki Brüsszelbe, ha szükség lesz.

A helyreállítási alap késésével kapcsolatosan a korábban is használt háborús retorikákat használta a miniszterelnök, így kijelentette, hogy véres csata zajlik és kettős mérce tapasztalható, de az alap jár Magyarországnak.

Szerinte a német gyerekeket úgy nevelik, ahogy nevelik, de ezt nem erőltethetik rá a magyar gyermekekre. Orbán Viktornak az ottani oktatástól égnek áll a haja, mert van szexuális felvilágosítás. A műsorvezető megerősítette, hogy sokat tudna mesélni a német oktatási helyzetről, bár nem került szóba, hogy itt a magas színvonalú idegennyelv oktatásra gondolnak-e és ettől védik-e meg továbbra is a magyar gyermekeket. – írja a Jövő TV.