Ez a légből kapott hülyeség kategóriába tartozik, ezzel próbálják elterelni a figyelmet a Pegasus-botrányról. – mondta Berg Dániel, a Momentum II. kerületi alpolgármestere a Momentum EP-képviselőjét ért keddi vádakről.

Pont a Pegasus-botrány kitörése előtt lebegtette be azt a hírt a kormányközeli bennfentes.net, hogy egy videófelvételt kaptak pendriveon, amelyen egy álarcos alak arról beszél, hogy egy kettős játszmát játszó politikust buktatnak majd le hétfőn. A nagy lebuktatás nem történt meg, helyette a hírportál kapott egy újabb felvételt hétfőn. Ebben annyit árultak el a “rejtélyes politikusról”, hogy 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást zsebelt be ő és holdudvara.

A hétfői nagy lebuktatás hivatalosan még mindig nem történt meg, helyette a bennfentes.net arra a következtetésre jutott a pályázatok átnyálazása után, hogy

Cseh Katalin lehet a kettős játszmát játszó politikus.

Elmondásuk szerint Cseh Katalin édesapja, Cseh Tibor 2010-ben alapította meg a Pannónia Nyomda Kft.-t, aminek ügyvezetője volt Cseh Katalin 2013-tól 2018 januárjáig. A cég pedig 2018 júniusában és októberében kapott 2 támogatást. Júniusban több mint 61 millió forintot, októberben pedig csaknem 218 millió forintot nyert el pályázaton. Mindkettő esetben holografikus projekt tervezésre kapta a a Pannónia Nyomda Kft. a pénzt.

A cég székhelyére – ami egy irodaháznak néz ki – több cég is be van jelentve, akik ennél viszont sokkal nagyobb értékű állami támogatásokat nyertek meg. A hírportál pedig ezzel arra jutott, hogy Cseh Katalinnak köze lehet ezekhez a cégekhez is.

SEMMI KÖZE A PANNÓNIA NYOMDÁNAK EZEKHEZ A CÉGEKHEZ. TELJESEN MÁS A TULAJDONOSI HÁTTÉR, SEMMILYEN ÖSSZEFONÓDÁS NINCSEN KÖZÖTTÜK.

Jelentette ki Berg Dániel.

Berg elmondta, hogy csak egy irodaházban vannak ezek a cégek, viszont tulajdonosi átfedés nincs közöttük. Az alpolgármester szerint a Bennfentes.net összeszámolta ezeknek a cégeknek az elmúlt 20 évben nyert pályázatait, és úgy jött ki a 4,5 milliárd forint.

A Pannónia Nyomda viszont akkor nyert el 2 pályázati támogatást, amikor Cseh Katalin már nem volt a cég ügyvezetője – szögezte le a Momentum politikusa, majd hozzátette, hogy akkor még EP-képviselő sem volt.

Alapból egy EP-képviselőnek semmilyen ráhatása nincs arra, hogy az intézmények, hogy osztják el a pénzeket. Ezeknek 80 százalékát a kormány intézi – mutatott rá Berg Dániel.

Frissítés:

Azóta Cseh Katalin is megszólalt a botrányról, véleményét Facebookon osztotta meg:

A fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság. Egeret szültek a hegyek, ugyanis a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett. Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről. A Fideszt és propagandáját zavarja korrupcióellenes tevékenységem, de nem fognak tudni megfélemlíteni. A szükséges jogi lépéseket megteszem az ügyben.

  • írja a jovotv.hu