Ez a taxi csapat, nem az egyszerű csapatok egyike. Nagyon modern és újszerű, mivel a régióban ők az elsők, akiket ingyenesen is el lehet érni telefonon keresztül, továbbá pedig, egy applikáció segítésével is megrendelhető a kívánt taxi.

A 21. században már amúgy is egyre népszerűbb az a fajta kommunikációs rendszer, amelyben az információ olyan csatornán áramlik, ahol kevesebb személyes kontaktus található. Ennek eredményéül pedig megszületett a Royal 900 Taxi Társaság, ahonnan nem csak telefonhívással, hanem taxi rendelő alkalmazáson keresztül, illetve facebook és a weboldalról küldhető üzenetben is rendelhető taxi.

Jómagam legelőszőr július 05-én találkoztam velük, ahol a kedves sofőr, Schlitt Richárd számolt be nekem a csapat létrejöttéről és céljáról.

Kedves Richárd, elmesélnéd kérlek, hogy mikor is alakult meg a Royal 900 Taxi, illetve milyen célból?  

Richárd: A Royal 900 Taxi ez év májusában alakult, tehát még egy kezdetleges kis csapat vagyunk, nagyratörő álmokkal. A legfontosabb cél, amit kitűztünk magunk elé, az nem más, mint Pécs legszínvonalasabb taxi szolgáltatását nyújtani, a versenytársakhoz képest közel azonos áron.

Milyen szolgáltatásokat tud nyújtani a Royal 900 taxi, amit más taxivállaltok nem tudnak?

Richárd: Személyes tapasztalataim alapján sokszor az utazni vágyók azért választanak más közlekedési módot a taxi helyett, mert nem tudják előre pontosan, hogy mennyibe is fog kerülni a taxis szolgáltatás. Mi a Royal 900 Taxinál az applikáció által kikalkulált árakra garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy annál a viteldíjnál, amit az autó megrendelése előtt megad az applikáció nem lesz több a fuvardíj, akkor, sem ha a taxióra többet mutatna. Előfordulhat, hogy a taxióra kevesebbet mutat a kalkulált árnál az esetben a taxióra által mutatott kevesebb díj kerül felszámolásra. Pécsen a Royal 900 Taxi az első csapat, aki a városon belül ár garanciával dolgozik.

Beszéljünk most kicsit az applikációról. Bemutatnád a kedves Olvasóknak, hogy miképpen tudják használni?

Richárd: Az applikáció ingyenesen letölthető a Play és az App Store áruházból. Közvetlen letöltési linket a honlapunkon találnak hozzá. Az applikáció letöltését követően regisztrálni kell, majd bejelentkezni. Ezek után egy egyszerűen kezelhető felületen megadhatjuk, hogy hova kérjük az autót, és ha kívánjuk azt is megadhatjuk, hogy hova szeretnénk utazni. Amennyiben a végcél mezőt is kitöltjük, az applikáció kiszámolja a várható maximális fuvardíjat, ez az a fuvardíj, amire mi garanciát vállalunk így nem érheti meglepetés az utast a fuvar végén. Ha a rendelést elküldtük a program keres egy szabad taxit, miután a taxi elindul értünk, megkapjuk az autó rendszámát, egy képet az autóról, a térképen nyomon tudjuk követni, hogy merre jár az értünk érkező taxi. Amennyiben problémája vagy kérdése lenne bárkinek az applikációval kapcsolatban a központunk telefonon, valamint sofőrjeink személyesen állnak rendelkezésükre.

Utolsó kérdésem pedig felfedné a taxisok egyik titkát: Honnan tudjátok, szinte rögtön, hogy melyik utca hol található?

Richárd: Vannak olyan taxis kollégák, akiknek a városismerete lenyűgöző, de azt hiszem hazudnék, ha azt mondanám, hogy van aki minden utcát és dűlőt álmából felkeltve is fejből fújna. Nekünk, taxisoknak nagyon jól kell tudnunk tájékozódni a városban, ismerni az egérutakat. Ez pedig a tapasztalattal fejlődik. Ha véletlen olyan címet kapunk, amiben nem vagyunk biztosak, akkor ott van a segítségünkre a GPS program, ami megmutatja, hogy hol található az utca, amit keresünk, a legrövidebb úton való odajutás pedig már nem okozhat gondot a taxisoknak azt hiszem.

Köszönöm a kérdéseket és a lehetőséget, hogy megválaszolhattam őket. Töretlen lendülettel és lelkesedéssel várjuk minden új, és természetesen már meglévő utasainkat egyaránt.

Ezúton is szeretném megköszönni Richárdnak, hogy belátást engedett a színfalak mögé.

Jelmondatuk: „Lépjen be a világba, ahol minden sofőr profi, udvarias, diszkrét és az Ön szolgálatára áll!”

Ezen a linken megtalálható a honlapjuk: https://pecstaxi.hu/
Az applikáció pedig a következő linken érhető el: https://pecstaxi.hu/app

Fotók: Hegedüs Tünde