A magyar közéletnek egészen furcsa sajátosságai vannak. Mikor Kósa Lajos és Németh Szilárd próbál okosnak tűnni, mikor Szájer heteroszexuálisnak, Borkai hűségesnek, Deutsch Tamás pedig erkölcscsősznek.

A Fidesz alapítója, EP-képviselője ezúttal a Facebook oldalán ment nagyot. Lewis Hamiltonra, a Mercedes hétszeres világbajnokára akadt ki, aki felszólalt a magyar homofób törvény ellen. Erre a Fidesz politikusa az alábbi bölcsességet írta meg:

Lewis Hamiltonnak van 7 világbajnoki győzelme, van lovagi címe, van szivárványos véleménye, nincs viszont még gyermeke. Ennyi.

Ez egyrészt azt sugallja, hogy akinek nincs gyereke, annak kuss a neve ebben az országban, másrészről viszont ez különösen Deutsch Tamástól nehezen elfogadható vélemény.

Deutsch Tamásnak valóban van gyereke. Öt. Pontosabban őt ismerve fogalmazzunk úgy: legalább öt. Három különböző nőtől. Pontosítsunk: legalább három különböző nőtől. Ráadásul az első feleségét megcsalta a titkárnőjével (az afférból gyermek is született), akiből azóta a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára lett.

Alighanem a keresztény-konzervatív családmodell nem arról szól, hogy több nővel is összeházasodjunk, hogy több nőtől is szülessen gyerekünk, vagy hogy házasságon kívül is utódot nemzünk. Hamiltonnak valóban nincs még gyereke (az F1-es pilótáknak sokszor csak a pályafutásuk után lesz, lévén a világ egyik legveszélyesebb sportágát űzik), azonban nem is csalta meg a feleségét, nem is csinálta fel a titkárnőjét, és nem is vált el többször.

Ennyi.