A Kétfarkú Kutyapárt korábban viccelődött azzal, hogy Felcsúton űrállomás fog épülni, akkor nevettünk a dolgon, most egyre inkább azon gondolkodunk, hogy vajon kínai vagy orosz hitelből fog mindez megépülni?

Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós – ezt jelentette be a közösségi oldalán pénteken a külgazdasági és külügyminiszter. A magyar űrhajós amerikai együttműködéssel fog eljutni a Nemzetközi Űrállomásra, ahol magyar fejlesztésű eszközökkel folytathat kísérleteket.

A miniszter szerint a program keretében 2025 előtt, várhatóan valamikor 2024-ben vagy 2025 első felében mehet majd megint magyar az űrbe. A magyar nemzeti kutatóűrhajós – Szijjártó szerint hangsúlyozottan nem űrturista – kiválasztása és képzése el is fog kezdődni hamarosan. (MTI)

Bár nyilván fontos az űrutazás is, de kezdésnek nem lehetne elérni, hogy például a magyar mellékutak ne olyan állapotokban legyenek, mint a Hold felszíne? Netán azt, hogy a MÁV ne késsen, vagy éppenséggel egy kicsit felgyorsuljon? Hogy a hármas metrón legyen klíma? Na meg a pécsi buszokon is?

Lehetne, hogy először ezekre a dolgokra áldozzon forrást a kormány, és csak utána az űrutazásra?