A Rajk Szakkollégium korábbi igazgatója lett a Momentum új elnökségi tagja.

Momentum Küldöttgyűlése a mai napon szavazott a hetedik elnökségi tag személyéről, miután Körömi Attila néhány hete lemondott a Momentum elnökségében betöltött tisztségéről. A Küldöttgyűlés Ilyés Mártont választotta a pozícióra.

„Ilyés Márton 42 éves közgazdász, korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, a Rajk Szakkollégium volt igazgatója, jelenleg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, jelenleg a párt gazdaságpolitikusa. Elnökségi tagként célja a Momentum kormányzóképességének erősítése, valamint a párt felkészítése a parlamenti munkára.” – olvasható a Momentum által kiadott sajtóközleményben.

„2003-ban végeztem Budapesten közgazdászként. A Corvinus Egyetem befejezését követően piacelemzéssel és szabályozással foglalkoztam tanácsadóként. Később a Hírközlési Hatóság Módszertani Igazgatója, majd a Piacelemzési főosztály vezetője voltam.2010-ben választottak meg a Rajk Szakkollégium igazgatójának, ami több, mint 50 éves múlttal rendelkező független, egyetemista diákközösség. 9 évig tanítottam a Rajkban és tanultam a diákokkal együtt. Közben megalakítottuk a Roadrun-R Kft.-t, hogy induló vállalkozásoknak adjunk segítséget diákok bevonásával.2020-ban csatlakoztam Budapest új városvezetéséhez, mint közgazdasági főtanácsadó. Közben átvettem a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány vezetését. Célunk, hogy városinnovációs kísérleteket, okosváros projekteket segítsünk Budapesten. 2017 óta segítem a Momentumot. Új programot alkottunk, mert hiszem, hogy új rendszerváltásra, és gazdaságpolitikára van szükség. Mostantól ezen a fórumon is szeretném bemutatni és megbeszélni a programunk részleteit, és persze tovább gondolni Veletek!” – írja Ilyés Márton bemutatkozó soraiban, a hivatalos Facebook oldalán.