Az OnlyFans betitlja a szexuális tartalmakat oldalukon októbertől, amely nemmellesleg pont az explicit tartalmáról lett világhírű. Az OnlyFansnek jelenleg 130 millió felhasználója van.

A honlap egy előfizetéses oldal, ahol “feliratkozhatunk” emberek tartalmaira, amelyekért havonta fizetünk. Cserébe pedig exkluzív képeket és videókat kaphatunk. Így egyenesen támogathatjuk akár kedvenc séfeinket, együtteseinket, edzőinket és… feltörekvő pornósztárjainkat, influenszereinket. A járvány miatt az oldalon levő felhasználók száma csaknem 40 százalékkal nőtt, amelynek nagyrésze pornógráf tartalmat tölt fel.

Az explicit tartalomgyártók népszerűségének ellenére az OnlyFans inkább a zenészeket, fitness oktatókat és szakácsokat támogatja oldalán. A legnépszerűbb alkotók között olyan “hírességek” is vannak, mint Bella Thorne, Cardi B és Tyga, bár ők nem szexuális tartalmakat adnak pénzünkért cserébe.

A radikális változtatásra azért van szükség, mert egyre nagyobb nyomás nehezedik a londoni cégre a bankoktól. Az OnlyFans több mint 1 milliárd dolláros értéken próbál pénzt szerezni külső befektetőktől, hogy megmaradjon szolgáltatásuk.

A változtatás amúgy várható volt, ugyanis a cég hirdetéseiben egyszer sem jelenített meg olyan felhasználójukat, aki szexuális tartalmakat nyújt előfizetőinek. Hogy pontosan miként szeretnék szabályozni az oldaluk szabályzatát, arról a későbbiekben adnak további útmutatást.

Az OnlyFans-t 2016 novemberében alapította Tim Stokely, bátyjával Thomas Stokely-val együtt. Az oldalukat, mint előadókat támogatók platformjaként hozták lépte, ahol videóklipeket és fényképeket nyújthatnak a zenészek és mások a követőiknek egy havi előfizetési díj ellenében. A cég alapításához a testvérpár apja Guy Stokely 10 000 fontot adott.

(via Bloomberg&JövőTV)