Facebook bejegyzésben értékelte az államalapítás ünnepén Siófokon átélt élményeit Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő. „Bűnbandák dáridója, kábítószer terjesztés minden mennyiségben” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy a bandák látványa, és az a kényszerűen jelen lévő rendőri létszám azt mutatja, ebben az országban valami nagyon rosszul működik.

„Az adófizető tisztességes polgárok nem azért fizetik az adót, hogy bűnbandák tombolását próbálja – iszonyatos mennyiségű pénzköltés mellett – enyhíteni a rendőrség, s az legyen a természetes egy nyári esetén, hogy rendőrök és rendőrkutyák sokaságát kelljen azért felmutatni, hogy ne gyilkosságok sorozata fűszerezze egy valaha szebb napokat látott város életét” – írta a képviselő.

Hozzátette: a rendőrség rengeteg pénzt és erőfeszítést arra, hogy javítson a helyzeten, de ez se segít, még úgy se, hogy Lengyel Róbert polgármester maga is rendőr volt korábban. Szerinte ez azért van így, mert hiába viszik be a rendőrök a bűnözőket, az ügyészek és a bírák nem vonják ki őket a forgalomból. 

„Ma ez az ország az erőszakos bűnözők és a kábítószerterjesztő bandák kényelmes terepe. Ők úgy tudják, s ezt minden nap meg is tapasztalják, csinálhatnak bármit, annak nincs komoly következménye” – fogalmazott Varga-Damm Andrea.

Szerinte csak a törvény ereje fordíthatja vissza azt a folyamatot, ami Siófokon és az egész országban zajlik, ezért azt ígéri, hogy erőszakos bűncselekményt elkövetőknek, valamint kábítószert terjesztőknek nem lesz szabadlábon védekezés lehetősége, nem lesz óvadék lehetősége (hiszen a bírákra, mint látjuk, ezt a kérdést nem lehet rábízni), s nem adható felfüggesztett szabadságvesztés, csak végrehajtandó. A rendőrök felhatalmazást kapnak arra, hogy – ha kell – fizikai erő alkalmazásával vessenek véget a bűncselekények elkövetésének.