A PSN úszója, a 19 éves Konkoly Zsófia szerezte meg a magyar küldöttség első paralimpiai érmét! A tokiói versenyen ugyanis a 400 méteres gyorsúszás döntőjében az S9-es kategóriában második helyen végzett.

Konkoly az S9-es kategóriában a versenyszámban a legjobb idővel került be a döntőbe, így joggal reménykedhettünk benne, hogy ebből szépen csillogó érem is lehet. A verseny aztán óriási csatában dőlt el, az első helyen záró ausztrál Lakeisha Patterson végül elenyésző különbséggel, 8 századdal verte meg a pécsi úszólányt. Ezzel ő szerezte meg a magyar paralimpiai küldöttség első érmét!

Konkoly Zsófia a döntő után a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának nyilatkozott is:

„Az előfutam után visszamentem pihenni egyet a szállásra, három órával a döntő előtt pedig már újra itt voltunk az arénában. Nagyon jó verseny volt ez a döntő, és nagyon örülök annak, hogy így sikerült. A hajrában beleadtam a szívemet, szinte csak az vitt előre. Már a selejtezőben is egyéni csúcsot úsztam, a fináléban pedig még azon is javítani tudtam, így teljesen elégedett vagyok azzal, hogy ez egy ezüstéremre volt elég. Sőt, ha bronzérem lett volna, annak is nagyon tudtam volna örülni! Bár a selejtező végül sima volt, de előtte is izgultam, mennyit tudok majd, mert korábban volt egy bokasérülésem, ami miatt két-három hetet pihentetni kellett, és tudtam, hogy ez erős visszaesést jelent. A döntőben meg azért izgultam, hogy minél előbb tudjak végezni. Még öt versenyszámom lesz ezen a paralimpián, a 4×100-as gyorsváltó, a száz pillangó, ami a főszámom, a száz hát, a száz gyors, és a kétszáz vegyes, de most három nap pihenő jön, úszás nélkül”.

Konkoly Zsófia még csak 19 éves, mégis már kétszeres paralimpiai érmes, hiszen 2016-ban Rióban bronzérmet szerzett.

Forrás: Pécsma, NSO

Kép: Facebook