Több alkalommal is vonultak a megye tűzoltói közúti balesetekhez az elmúlt pár napban. – derült ki a Katasztrófavédelem közleményéből.

2021.08.27.

A Mecsekpihenő alatt egy Pécsről Mánfa irányába közlekedő személyautó megcsúszott, megpördült és a szembejövő dupla sávon keresztül az útpadkának ütközött. Az ütközés következtében fejtetőre borult. Az autóban egy fő utazott, könnyebb sérüléseket szerzett. A helyszínre a komlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és félpályán irányították a forgalmat. 

Tetején állt meg a személyautó a 66-os útonTetején állt meg a személyautó a 66-os úton (fotó: Komló HTP)

2021.08.29.

Vasárnap délután Pécsett, az Építők útján két személygépjármű ütközött, melynek következtében az egyik egy parkoló autónak csapódott. A járművekben két fő könnyű sérüléseket szerzett. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínt egy sugárral biztosították, az egyik autót áramtalanították. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. 

Magyarszéken, az Árpád utcánál két személygépkocsi ütközött. Az esethez riasztott komlói és sásdi tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az ütközés következtében olaj folyt az útra, így a mentés idejére teljesen lezárták azt. A balesetben hat személy volt érintett, könnyű sérülésekkel kórházba szállították őket. 

Magyarszéken, az Árpád utcánál két személygépkocsi ütközöttAz egyik gépjárműben ketten, a másikban négyen utaztak. Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan. (fotó: Komló HTP)

Az esti órákban Magyaregregyen egy személyautó villanyoszlopnak ütközött, majd a tetejére borult. A komlói hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a járművet áramtalanították, illetve az utat teljes szélességében lezárták. A mentősök az autóban utazó egy főt kórházba szállították, könnyű sérüléseket szenvedett. 

Tetejére borult autó, kidőlt villanyoszlopA balesetben kidöntött villanyoszlop miatt több fogyasztónál is volt áramkimaradás. (fotó: Komló HTP)

2021.08.30.

Személyautó és teherautó ütközött tegnap délután Szigetváron, a Táncsics Mihály utca és a 6-os főút kereszteződésénél. Mindkét járműben csak a sofőrök utaztak, személyi sérülés nem történt. A helyszínre riasztott szigetvári egység áramtalanította a személyautót, illetve megszüntette a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idején félpályán haladt a forgalom. 

Törött motorháztető, rendőr, tűzoltóA szigetvári balesetben szerencsére senki sem sérült meg (fotó: Szigetvár HTP)