A birtokunkba került hangfelvételből, amit a napokban rögzítettek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületében az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös kitelepülésén, bizarr választási együttműködés részletei rajzolódnak ki. A két párt a szocialista Papp Ildikónak gyűjtött aláírásokat az előválasztásra Mátészalkán, amikor egy érdeklődő a helyi viszonyokról faggatta a DK aktivistáját, és a beszélgetésről hangfelvételt is készített.

„Fidesz segíti az előválasztáson a DK által is támogatott MSZP-s jelöltet, méghozzá úgy, hogy a kormánypárt mozgósítja a szimpatizánsait, hogy a Jobbik és az MSZP jelöltje közti ellenzéki előválasztáson a szocialista politikusra voksoljanak.” – hallható nyilatkozza a DK-s Jakab Tímea.

Akik velük (a Fidesszel – a szerk.) szimpatizálnak, azokat beküldik az előválasztásra, hogy szavazzanak dr. Papp Ildikóra„– közölte a DK tagja.

  • Két ellenzéki jelölt párharcát hozza az előválasztás a Mátészalkát és további 43 települést magába foglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5-ös számú választókerületben, ahol Földi István, a Jobbik jelöltje az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt támogatásával mérkőzik meg az MSZP-s Papp Ildikóval, akit a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció támogat.
  • Az MSZP többször közösen kampányolt a jelöltjét támogató DK-val. Az egyik ilyen alkalommal a DK egyik helyi párttagja, Jakab Tímea arról beszélt egy érdeklődőnek, hogy az előválasztáson a Fidesz segítséget nyújt az MSZP-nek, úgy, hogy a kormánypárt a szimpatizánsait küldi, hogy szavazzanak Papp Ildikóra. Mindezt hangfelvételen rögzítették.
  • Jakab Tímea arról is beszél, hogy barátságban van a választókerület országgyűlési képviselőjével, a fideszes Kovács Sándorral, valamint elárulja, hogy korábbi férje, az MSZP választókerületi elnöke, Halmi József gyerekkori jó barátja a kormánypárti képviselőnek.
  • Jakab Tímeát nem tudtuk utolérni, hogy magyarázatot adjon szavaira, de a DK vizsgálatot ígért. Ugyanakkor bár szerintük a szóban forgó megállapodás kizárt, ha mégis igaz lenne, az súlyos fegyelmi vétség, ami a pártból való kizárást eredményezné. Az MSZP szerint sincs együttműködésük a Fidesszel, ez csupán jobbikos agyszülemény. A Jobbik ugyanakkor Papp Ildikó visszaléptetését követeli. – írja a 24.hu

A Fidesznek, és a választókerületnek is az az érdeke, hogy Földi István, a Jobbik jelöltje veszítsen, beszélt erről Jakab Tímea. A térség országgyűlési képviselője a kormánypárti Kovács Sándor, akivel kapcsolatban gyanús európai uniós támogatásokról, valamint őt érintő nyomozásról is beszámoltunk már.

Uniós pénzekre pályázott, sikerült. Most miért ne sikerülne, ha olyan helyen ül? A Fidesz van hatalmon, természetes, hogy a saját embereit támogatja„– mondja az elnyert támogatásokra utalva a DK tagja a hangfelvételen.

A birtokunkba került 17 perces felvétel egyes részletei alább hallgathatók meg. A felvétel készítőjének hangját a forrásvédelem érdekében eltorzítottuk, Jakab Tímeáét nem, de amikor rövid ideig egyszerre többen beszélnek, akkor minden hang – Jakabé is – torzítva hallható technikai okból.

A hangfelvétel, illetve a további részletek itt érhetőek el.