A tegnapi szombaton igazán nem panaszkodhattak a kozármislenyi sport rajongók, hiszen a kézilabdás lányok szurkolói ankétja, majd a 17 órakor kezdődő Sportcsarnokbeli edzőmérkőzése után, 18 órakor a Kozármislenyi Stadionban máris kezdődött a NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés.

A hétközi fordulót követően, mindössze 2 nap pihenő után, ismét NB III-as bajnoki mérkőzésre került sor a városban. Ezen a szombat esti meccsen, este 18 órakor a Ferencváros TC 2. csapata ellen léptek pályára a mislenyiek. Az igaz hazai közönséget szórakoztató mérkőzésen, sok jó egyéni teljesítményt felvonultatva, sok helyzetet, kapufákat és nem mellékesen 4 gólt szerezve magabiztosan nyertek a kozármislenyi „Aczél fiúk”.

HR-Rent Kozármisleny – Ferencvárosi TC II. 4-0 (3-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés Kozármislenyi Stadionban 500 néző előtt.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Gajág, Füredi, Berdó – Horvát, Kozics, Nagy E. (Bischoff 80.), Vajda (Loch 71.), Turi (Fenyvesi 71.) – Hampuk (Kiszely 80.), Szabó D. (Csernik 61.)

Gólszerzők: Vajda 9., Hampuk 30., 33., Szabó D. 51. percben. Vezetőedző: Aczél Zoltán

Aczél Zoltán, vezetőedző: „A játékosaim extra teljesítményt produkáltak. Egy félprofi ligáról beszélünk, a mi csapatunkban is többen dolgoznak. Amit a játékosaim szerda-szombat alatt, ebbe a két mérkőzésbe beletettek és 2 nap alatt tudtak regenerálódni, és egy ilyen futballt hozni – hiszen 70 percig egy elég jó focit mutattak be -, szép gólokkal, le a kalappal előttük! Az első 30 percben ugyan vezettünk, de a Fradi jó volt, kulturált volt, ügyesek a játékosaik, ez a jövő. Nekik is gratulálok, mert sokat mozogtak. Az első 10-15 perc az éles volt, nekünk voltak talán helyzeteink és egy átlövés gólunk, de ügyesen kombináltak, nem hagytak területet nekünk, agresszívek voltak, ennyi dicséret minimum jár nekik, bár nem szorulnak arra, hogy én dicsérjem őket! A csapatom fergeteges volt, főleg munkában, sok játékosunk volt piros zónában, nagyon fáradtak voltak, kellett volna rotálni, de azért az nem olyan egyszerű. A mérkőzés végéig meghúztam az 5 cserét, de egy kicsit felborult az a rend, ami addig volt és 2 helyzete is adódott a végén a Fradinak, ekkor Lékai Soma bravúrral védett. Nagyon komoly munkát végeztek a játékosok, gratulálok nekik! Lépésről-lépésre haladunk! Az ami most történik 6 meccs óta, és ha ez tart a továbbiakban is, akkor az első vereségkor is egymás szemébe tudunk nézni!”

Ferencvárosi TC II.: Kovács – Szücs, Takács (Juhász 46.), Arday – Godányi, Pintér, Varga, Vida (Szécsi 64.) – Lisztes (Kaján 75.) – Gera (Burzi 64.), Mazzonetto (Vogyicska 75.) Vezetőedző: Borbély Balázs

Szalai Áron (asszisztens edző): „Fiatal csapattal érkeztünk a mai mérkőzésre. Több játékosunk a tegnapi Topolya pályaavatón vett részt. Nyilván ennek van pozitívumai is, hogy van játékosunk aki az NB III-as csapatból pályára tudott ott lépni. Nagyon nagy különbség volt ma a két csapat között! Szeretnék gratulálni a Kozármislenynek! A hírekből is hallani, hogy az egyik bajnokaspiráns csapat és ez a mai mérkőzésen meg is mutatkozott. A mi játékosainknak lehet egy jó példa ez a mai mérkőzés, érezhetik, hogy mi a különbség egy NB III-as top csapat és egy olyan csapat között, ahol a játékosok most jöttek ki az ifjúsági bajnokságból, lehet nekik ez egy cél, hogy hova kell eljutniuk ebben az évben és a következő években tovább, ha a sors úgy hozza és ők is úgy akarják. Nincs célunk helyezésben, annyi a célunk, hogy minél több játékos kapjon játéklehetőséget, megérezhessék az ifjúsági és felnőtt futball közötti különbséget, tapasztalatot szerezzenek, minél többet fejlődjenek és később szintet tudjanak lépni.”

Forrás: kozarmislenyfc.hu

Fotó: kozarmislenyfc.hu