Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett független parlamenti képviselő, valamint Hajnal Miklós a Momentum kampányfőnöke és képviselőjelöltje sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum miniszterelnök-jelöltjének és összes képviselőjelöltjének is hivatalosan összegyűlt az előválasztáson induláshoz szükséges ajánlás.


„A Momentumnak 56 képviselőjelöltje és 1 miniszterelnök-jelöltje lesz az előválasztáson!” – jelentette be Fekete-Győr András.


A Momentum miniszterelnök-jelöltje hozzátette: „Az elmúlt 2 hétben a Momentum új arcai 65 ezer ajánlást gyűjtöttek, melyből 25 ezret kaptam én. Köszönjük az ajánlásokat, a sok biztató szót, köszönjük, hogy ajtót nyitottatok, köszönjük a 17 éveseknek, hogy azt mondták: alig várják, hogy a Momentumra szavazhassanak és köszönjük a szépkorúaknak azt, hogy azt mondták: hajrá fiatalok, most már jöjjön a jövő! Az előválasztás tétje az, hogy meg tud- e újulni az ellenzék ezen az előválasztáson. Hogy megfelelő számú új arc, új energia, új elképzelés kerül-e be az ellenzéki összefogásba. Csak úgy tudjuk leváltani ezt a kormányt, ha minél több új, hiteles és tisztességes Momentumos politikussal vágunk neki! Ismertek minket, ismeritek a programjainkat, támogassatok az előválasztáson bennünket!”

Szél Bernadett elmondta: “Ez a jövő évi választások első fordulója. Nagyon fontos, hogy elmenjünk választani és kiválasszuk a legalkalmasabb képviselőjelöltet, hiszen már most eldőlhet a jövő évi kormányváltás. A következő 2 hétben is megyünk tovább, én is személyesen fogom felkeresni az embereket, ajtóról ajtóra fogok bekopogni. Arra kérek mindenkit, hogy ne legyenek elutasítóak a lelkes politikussal és adjanak lehetőséget arra, hogy Önökkel együtt elhozzuk Magyarországra azt a következő időszakot, amelyet végre demokráciának és jogállamnak nevezhetünk!”


„Szeretnénk minél többek számára biztosítani a lehetőséget, hogy halljon az előválasztásról és hogy részt tudjon venni rajta – ezért az elmúlt 2 hétben nagyjából 400 helyen voltunk kitelepülve országszerte. Szavazni pedig majd a rengeteg helyszín mellett online is lehet majd. A pártok felelőssége az, hogy lebonyolítsák az előválasztást, a ti felelősségetek pedig az, hogy elmenjetek szavazni és megtaláljátok a legalkalmasabb jelöltet. Ha minél többen mennek el szavazni, akkor annál erősebb lesz az ellenzék és annál legitimebb lesz az eredmény.” – zárta a sajtótájékoztatót Hajnal Miklós.

Forrás: Momentum Mozgalom