„A Pécsi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy csomagküldő cég alkalmazottja ellen, aki a rábízott csomagok egy részét eltulajdonította.” – írják közleményükben.

A férfi, aki ellen vádat emeltek egy csomagküldő cég alkalmazottja volt, gépkocsivezető pozícióban. Feladata, a megkapott lista alapján, a megjelölt címekre való kiszállítás, illetve csomag átvétel lett volna. Ennek ellenére azonban a férfi, a rábízott csomagok egy részét eltulajdonította, annak reményében, hogy azokat eladva, bevételhez juthat majd.

Mindez 2020 novemberében és decemberében folytatódott, amikor is hat sértettől tulajdonított el csomagokat, amelyek között nagyobb értékű tárgyak is voltak.

A férfi az egyik sértettől 3 db nyomtatót vett el, később pedig neki akarta értékesíteni. A sértett azonban beazonosította az áru cikkszámát.

A vádlott közel 2,5 millió forint értékben tulajdonított el különböző árukat.

„Az elkövető cselekménye többrendbeli, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.