Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége és a DK miniszterelnök-jelöltje büszkén jelentette be, hogy ő bizony 82117 ajánlást gyűjtött össze. Szép nagy szám, erre tényleg büszke lehet a DK politikusa, hiszen ezzel minden ellenzéki jelöltet lekörözött. A gond azonban az, hogy a 82117 ajánlásból, valamilyen rejtélyes oknál fogva csupán 34244-et adott le, közel 50 ezer ajánlással nem igazán tud elszámolni Dobrev és a DK.

Mi lehet a hatalmas, már-már döbbenetes különbségnek az oka?

Miért gyűjtött Dobrev olyan sok ajánlást, ha annak a felét sem adta le végül?

Egyáltalán tényleg összejött a 82 ezer aláírás, vagy finoman fogalmazva kurtán-furcsán kommunikált a DK?

A DK hivatalos oldalán egyébként valaki megkérdezte, hogy hová tűnt majd’ ötvenezer ajánlás, mire egy – vélhetően DK-s kommentelő fejtette meg az igazságot.

Miután knevettük magunkat a frappáns válaszon, játsszunk el a gondolattal, hogy az úrnak igaza van, és Dobrevék azért nem adtak le 82 ezer ajánlást, hogy ne terheljék le az adminisztrációt. Legyen. De akkor miért nem csak 20 ezret adtak le, ami elég lett volna, miért terhelték le a rendszert további 14 ezer aláírással?

Egy biztos: valami nagyon nem kerek a DK ajánlásai körül. Vagy valaki nem mond igazat, vagy egy újfajta „DK-s Kubatov-listát” építenek ki. Bármi is legyen az ok, egyik sem vall túl demokratikus, transzparens működésre.