A 21. századnak köszönhetően az emberek által elképzelt legújabb technológiai elméletek többsége, már nemcsak fantázia, hanem megalkotott innováció. Ilyen az egyik legújabb kontaktmentes városi nyomozós játék, a ’ Landventure ’.

A játék lényege, hogy a 4 megadott város egyikét (Budapest, Szeged, Balatonfüred, Pécs), jobban megismerjük, akár egyedül, a barátinkkal, de még kutyasétáltatás közben is kapóra jöhet. A város kiválasztásánál fontos, hogy azt a települést jelöljük meg küldetésnek, amelyikben értelemszerűen tartózkodunk, hiszen ott fogjuk tudni teljesíteni az elénk állított feladatokat.

A játék elsődleges célja, hogy jobban megismerjük az adott várost, akár új oldalát is felfedezzük annak. Másodlagosan pedig, a Landventure ezáltal arra is felhívja a figyelmünket, hogy a szabad levegőn eltöltött idő, mennyi pozitívummal járul hozzá az egészséges életmódunkhoz, ami a szakértők tudományos kutatásainak eredményei alapján hanyatló állapotban van.

Ez az online telefonos játék mind fizikálisan, mind pedig szellemileg megmozgatja játékosait, amiből adódóan elősegíti a társadalmilag szoros és kötött időtöltésen kívül, mint például a tanulás vagy a munkavégzés mellett, a nélkülözhetetlen, illetve fiziológiai szükségletek kielégítésén túl fennmaradó szabadidő hasznos eltöltését. Vagyis egy olyan célt szolgáló online játék, aminek előnyét élvezni lehet, és, ami segít egy szándék, pontosabban megnevezve a szabadidő hasznos eltöltésének a megvalósításában.

A játék tehát a szabadban zajlik, és a küldetések abszolválásához sétálni, kutakodni és gondolkodni kell. A vele járó élményhez pedig semmi másra nincs szükségünk, csak egy telefonra (ami minimum 5MB nettel rendelkezik). A mobilon fognak megjelenni a különböző feladatok, amiket teljesíteni szükséges.

A tisztábban látás kedvéért, az alábbi sorokban, lépésről lépésre bemutatjuk, hogy mit is kell tennünk:

  1. Válasszunk egyet a küldetések közül!
  2. Vegyük meg online a kiválasztott küldetést
  3. Fizetés után megkapjuk a küldetés megkezdéséhez szükséges kódot
  4. A kódot megkapva, 1 teljes évünk van a felhasználására (vagyis remek ajándékötlenként is szolgál)
  5. Odaérve nyissuk meg a play.landventure.hu webcímet és írjuk be a kapott kódot
  6. Végezetül pedig indulhat a küldetés!

Mindenkinek jó szórakozást, kellemes és hasznos időeltöltést kívánunk! Ahogyan, maga a Landventure játék is mondja: „Válassz egy küldetést és hívd össze a társaságot!”