Tíz év börtönbüntetést kapott jogerősen befolyással való üzérkedésért a DK volt politikusa, aki a párt egyik megyei vezetőségének is tagja volt. A Pécsi Ítélőtábla keddi ítélete szerint Kőrös Gusztávot a börtönbüntetés mellett tíz évre a közügyektől is eltiltották – írta a Magyar Nemzet.

Meg kellett mutatnia, hogy mennyire fontos ember, továbbá nem titok, hogy a kamuvideóival lett híres.

Bűnszervezetben működve azt a látszatot keltette, hogy magas rangú minisztériumi tisztviselő, aki vesztegetési pénzek ellenében kedvezően tudja befolyásolni a tenderek elbírálását. Ennek ígéretével összesen 168 millió forintot csalt ki több vállalkozótól. Kőrösi tavaly első fokon 8 évet kapott, ezt az ítéletet írta felül a Pécsi Ítélőtábla, elfogadva az ügyészség fellebbezését. -írta a Telex.

2013-ban egy kamuvideóval akarta elhitetni, hogy a Fidesz emberei egy nem túl rejtett kamera előtt veszteget meg néhány romát Baján az időközi önkormányzati választás előtt. A szóban forgó felvételt, még a Hvg is lehozta, amelynek főszerkesztője távozott, miután kiderült, hogy a videó valótlan. Az ügy után távozott az MSZP szóvivője is.

Ezenfelül Kőrös érintett egy bérgyilkosságot előkészítő ügyben is, azonban a gyilkosság nem történt meg, és csalásért felelhet az ügyben októberben.

Forrás