Elhiszem, hogy nem a legjobb érzés, hogy nem mi nyertük a milliókat, hanem egy idegen kaparta le előttünk, de akkor sem kéne elfutni a sorsjeggyel…

Múlt pénteken, szeptember 03-án, egy hatvanas éveiben járó nő bement egy nápolyi dohányboltba és vett két darab kaparós sorsjegyet, majd az egyikről lekaparta az 500 ezer eurós fődíjat, ami mai árfolyamon 174 millió forintot jelent. Először fel sem fogta a dolgokat mi történik vele, nem akart hinni a szemének, ezért kérte az üzlet munkatársát, hogy ellenőrizze le neki, valóban nyert-e.

Az alkalmazott meg megkérte Gaetano Scutellarót, a trafik tulajdonosának férjét, hogy ő is nézze meg. De ő, ahelyett, hogy szintén megerősítette volna a nyertest igazában, elfutott, felszállt a robogójára és elhajtott. Senki sem tudta, hova tűnt– írat az olasz sajtó beszámolója alapján a Mirror.

A férfi ellen körözést indítottak, majd végül vasárnap állították meg a Róma-Fiumicino repülőtéren. A gaztevő, Scutellaro ragaszkodik ahhoz a hamis állásponthoz, hogy a sorsjegy az övé, és azt nem lopta el senkitől, nyitott is egy számlát, ahová átutalhatják neki a nyereményt. De nem tudja, mivel az adóhivatal befagyasztotta a kifizetést. A férfi azt is elmondta elkapása után – le nem tartóztatták –, hogy feljelentést tervez indítani az idős nővel szemben becsületsértés miatt.

Az eset miatt lehet, hogy a trafiktól elveszi az engedélyt a Vám- és Monopóliumügynökség. A feleségnek pedig be kell bizonyítania, hogy férje nem vonta bele az ügybe, különben nem nyithatja újra a boltot.

Mindeközben a sorsjegyet nem találják továbbra sem, a keresés folytatódik.

Forrás