Jövőhéten rendezik meg az első Pécs Pride-ot, a Pécs Jövője Frakciószövetség azonban nem fog rajta részt venni. Íme a hivatalos közleményük!

A Pécs Jövője Frakciószövetség közös közleménye a Pécs Pride-ról:

,,Pécs Pride: Iránymutatónak tekintik a városvezetők a pécsiek kérését

A szervezőkkel zajló egyeztetés alapján biztosan kimondható: szeptember 18-án első alkalommal megrendezik Pécsett a Pride felvonulást. Az ehhez szükséges engedélyeket az illetékes hatóságok már kiadták a szervezők számára, így az biztosan megvalósul.

A városvezetés a rendezvénnyel kapcsolatban kikérte a pécsiek véleményét, amiből kiderült, hogy a pécsiek többsége kiáll a kisebbségek jogaiért, de nem támogatja a rendezvényt. A közvéleménykutatás eredményét kedden hoztuk nyilvánosságra. Ez alapján egyértelműen az a kérés fogalmazódott meg a pécsiek többségében, hogy a felvonulás ne váljon politikai üggyé, és azt szeretnék, ha a városvezetés nem képviseltetné magát a rendezvényen.

Annak érdekében, hogy a rendezvény a lehető legbékésebb legyen, megmaradjon annak civil jellege, frakciószövetségünk úgy döntött, hogy bár fontosnak tartja a kisebbségi jogok védelmét, mégis eleget tesz a választók többsége kérésének, és nem vesz részt a felvonuláson.

Pécs városa éppen annyira büszke múltjára és történelmére, mint sokszínű és befogadó mivoltára. A pécsiek sokszor bizonyították már, hogy mennyire toleránsak, és képesek kiállni a kisebbségek jogaiért.

Frakciószövetségünk ezért azt kéri mind a rendezvény szervezőitől és résztvevőitől, mind az attól távolmaradó pécsiektől, hogy őrizzék meg a város méltóságát, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az esemény nyugodt keretek között tudjon lezajlani.

Pécs Jövője Frakciószövetség”