A városnapi programok indítójaként szeptember 10-én megtartott ünnepélyes Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületi ülésén dr. Biró Károly és dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő adta át a 2021 évi Kozármislenyi Díszpolgári címet dr. Rácz István nyugállományba vonuló városi háziorvosnak. Aki gyermekkorát az Alföldön töltötte és Pécsett a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemen tanult tovább. Baján a baleseti sebészeti osztályon kezdett el dolgozni, majd visszakerült Pécsre ahol a határőrség orvosaként tevékenykedett. Szülész-nőgyógyászat szakvizsgáinak letétele után a győri kórház nőgyógyászatának vezető orvosa lett. Alapos szakmai tapasztalatokkal tért vissza a Pécsi Szülészeti Klinikára. 40 éve került a kozármislenyi 2. számú felnőtt körzetbe, ahol egészen 2021. augusztus 31-ig ellátta a háziorvosi teendőket.

A további díjazottak:

Kozármisleny Városért Érdemérem kitüntetésben részesült az ünnep alkalmából a Nasi Ljudi Nemzetiségi Egyesület, és a Kozármislenyi Német Nemzetiségi és Művészetkedvelők Egyesülete,

Kozármisleny Város Szolgálatáért díjban részesült: dr. Molnár Csilla, Amrein Tamásné, Jägerné Szigeti Ágnes

Kozármisleny Város Sportolói díjat kapott Teplán Korina Mira.

Polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Szentesi Egon, Kovács Jenőné.

Tárgyjutalomban részesült Janzsó Istvánné.

Az Év Tanulója kitüntető címet vehette át Frezik Sára, Márk Dániel, a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola tanulói.

A 2021-as Év Diák Sportolója Jánosi Tímea és Jánosi Viktor lett, aki szintén a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola tanulója.

Az Év Tehetséges Diákművésze címet kapta Tóth-Pördi Sára és Tallér Szabolcs néptánc páros, a Józsa Gergely Néptánc Egyesület utánpótlásának tagjai.