„Az LMP szerint a kormány nem tesz semmit, hanem a „sült galambra vár” a Velencei-tó nem megfelelő vízállásának ügyében” – mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.  

Schmuck Erzsébet beszédében hangsúlyozta, az LMP kész segíteni a kabinetnek, amennyiben annak valódban szándékában áll egy komplex terv kidolgozása és megvalósítása a Velencei-tó védelme érdekében.

„A kormánynak azonban nincsenek ilyen céljai, erre utal ugyanis, hogy az elmúlt években nem korszerűsítette a környék vízügyi infrastruktúráját, valamint tíz évre titkosította a tó vízállását javító 40 milliárd forintba kerülő elképzelést” – húzta alá az ellenzéki politikus.

Az LMP társelnöke kiemelte, olyan megoldásra van szükség a Velencei-tó ügyében, amely az árvízvédelmi-, öntözési- és ivóvízellátási szempontokra is tekintettel van.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke augusztus elején tette fel a kérdést, hogy: „Hogyan tervezi a kormány a Velencei-tavat megmenteni?”

Augusztus végén Pintér Sándor választ adott a feltett kérdésre, miszerint:  „Tájékoztatom, hogy a kormány számára kiemelten fontos a természetvédelem és hazánk elővilágának megóvása. A Velencei-tó fejlesztésére folyamatosan biztosítja a forrásokat. Kész támogatni egy komplex vízügyi intézkedési tervet, amely az ivóvíz-biztosítás, az árvízvédelmi és az öntözési szempontokra is figyelemmel van. Fontos cél ugyanis a Velencei-tó vízpótlásának, a turizmus feltételeinek fenntartása, Fejér megye vízellátásának biztosítása, modernizációja.”

Ime a sajtótájékoztató: