Ezt jól kifőztük!

Időpont: 2021.09.17. péntek 14:00

Helyszín: 2-es számú pécsváradi Különleges Lakásotthon (Pécsvárad, November 29. utca 17.)

Szeretettel meghívjuk a Pécsimami Közhasznú Egyesület és a pécsváradi Különleges Lakásotthonok közös jótékonysági délutánjára. A program hagyományteremtő céllal jön létre, és legfontosabb mondanivalója a társadalmi összefogás, egymás segítésének és a jó példák továbbadásának hangsúlyozása. A kezdeményezéshez csatlakoztak az elmúlt évek Év Női Példaképei Baranyában pályázat jelöltjei és díjazottjai is, akik ezzel a különleges összefogással szeretnék megerősíteni, hogy mit is jelent a mindennapokban példaképnek lenni, és mennyire fontos egymás segítése, az emberi figyelem és gondoskodás mindannyiunk életében.

A program során elhozzuk az állami gondoskodásban élő gyermekek számára az otthon ízeit, a Pécsimami csapata által készített házi lekvárok, szörpök, aszalványok egy különleges íz- és élményvilágot csempésznek a lakásotthon falain belülre. A finomságok vegyszermentesen termelt gyümölcsökből készültek, helyi alapanyagok felhasználásával, és a program során kiemelt szerephez jut a fenntarthatóság és a tudatos mindennapok is.

A program fővédnöke dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

A program a Civil Összefogás Fórum és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által nekünk ajándékozott befőzőautomaták, ivólé készítő berendezések és aszalógép segítségével valósulhatott meg.

Megjelenésére számítunk, kérdés esetén keresse a program koordinátorát, Amrein Tamásné Miskolczi Boglárkát (06 30 533 49 65, miskolczi.boglarka@gmail.com).

Részletes program:

14:00 Köszöntőt mond dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, a program fővédnöke

14:05 Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnökének megnyitója

14:10: Őszi melengető- jó hangulatú zenés torna Jagados Diánával, a 2021-es év Baranya Megyei Év Női Példaképe közönségdíjasával

14:30 Zsákbamacska és csapatválasztás

14:45 Zakatol a vonat programok három állomáson:

  • Első megálló: kreatív kézműves foglalkozások Schmalzné Klézli Csillával, a 2021-es év Baranya Megyei Év Női Példaképe jelöltjével
  • Második állomás: gyógynövényes álomőr készítése Amrein Tamásné Miskolczi Boglárkával, a 2020-as év Baranya Megyei Év Női Példaképe szakmai díjazottjával
  • Végállomás: dzsungel játszóház az izmok átmozgatására és a hangos kacajok biztosítására

16:15 Elhozzuk a nagyi ízeit: közös uzsonna a gyerekekkel a Pécsimami csapata által készített lekvárokkal, aszalványokkal, szörpökkel.

16:45 A program zárása a Pécsimami meglepetésével

A program során bemutatásra kerülnek a Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökének köszönhetően rendelkezésre álló befőző automaták, aszalógép, ivólé készítők, továbbá számos kiegészítő játéklehetőség várja az Otthon lakóit: buborékfújás, lufireptetés, aszfaltkréta, csillámtetoválás, óriás építőkocka stb.