2021. szeptember 17-én, pénteken 16 órakor került sor a Misleny Bringapark ünnepélyes átadására, amelyen megtörtént a szalagátvágás, a szabadidős bringaparkhasználatba adása a lakosság, a használók felé.

Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője, dr. Biró Károly, Kozármisleny polgármestere, és Töli Gergely, az Aktív Magyarország Program vezetője.

Fotónk is az ünnepélyes átadón készült, ahol Hoppál Péter, Biró Károly, Töli Gergely és Bóli Erzsébet átvágja a nemzeti színű szalagot.

Az átadás után a jelenlévők megismerkedhettek a Misleny Brigaprkkal, majd részletesen átböngészhették a bringapark használati szabályzatát, tájékoztatóját.

A tegnap átadásra került erdei bringapálya önkiszolgáló szervizponttal, padokkal és egy ivókúttal várja a fiatalokat, és az idősebbeket egyaránt. A Misleny Bringapark három nehézségi fokozattal rendelkezik.

Jump Line pálya: fekete színnel jelölve nehéz fokozatú, és 240 méter hosszúságú,

Snake Line pálya: piros színnel jelölve haladó fokozatú,  és 210 méter hosszúságú,

Flow Line pálya: kék színnel jelölve a könnyű fokozatú, és 420 méter hosszúságú.

Néhány szabály a  Misleny Brigapark használatával kapcsolatban:

  • A pályát mindenki saját felelősségre használja!
  • A 18 év aluliakért a szülők tartoznak felelősséggel!
  • A pályán gurulni csak arra kialakított, bejárat felöli indulópontról szabad!
  • Figyelj a menetirány, és a megfelelő követési távolság tartására!
  • Tilos az egész park területén a dohányzás!
  • Mindig a felkészültséget szerinte nehézségi fokú pályát válaszd!

Az ünnepélyes átadás másnapján, vagyis ma délelőtt pedig máris elindult az első szabadidős program a Misleny Bringaparkból. Mégpedig az Aktív Magyarország program részeként 9 órakor „Generációk kétkeréken” címmel a helyi lakosságot várják életkortól függetlenül egy vidám kerékpártúrára, amelynek kiindulópontja a Misleny Bringapark, érkezési pontja pedig a Borbás-kút.

A kozármislenyi bringapark fejlesztés Magyarország Kormánya támogatásával, az Aktív Magyarország Program részeként valósult meg. A fejlesztés összköltsége 18 millió forint.

A program megvalósítása a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ( MAKETUSZ) bevonásával valósult meg. A Parkerdőben egynyomos jellegű erdei kerékpárpálya készült, amelyen három darab egymástól eltérő nehézségi fokú pályanyomvonal létesült.

A kormánybiztosi iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevonásával 2021-ben Országos bringapark programot hirdetett azzal a céllal, hogy Magyarországon minél nagyobb számban, és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark.

A létrejövő parkokkal a kormány célja az volt, hogy az alapvetően óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára épült hagyományosabb játszóterekből már kinőtt fiataloknak ne a digitális világ legyen az egyetlen alternatíva a szabadidő eltöltésére.