Ma elindult az ellenzéki előválasztás, amelynek végére eldől, hogy jövőre ki lesz Orbán Viktor kihívója, illetve kik lesznek az ellenzék közös jelöltjei az ország 106 választókerületében a jövő áprilisi országgyűlési választásokon.

Baranya 2. számú választókörzetében, amelyhez Kozármisleny is tartozik, a DK és a Momentum által támogatott Szakács László, az LMP és az MSZP által támogatott Keresztes László Lóránt kaphat szavazatot.

Kozármislenyben elérhető szavazóhely:

KOZÁRMISLENY, 2021.09.18. szombat 9:00-13:00, Március tizenötödike tér,

KOZÁRMISLENY, 2021.09.25. szombat 9:00-19:00, Március tizenötödike tér,

KOZÁRMISLENY, 2021.09.26. vasárnap 14:00-19:00, Március tizenötödike tér,

Az elmúlt időszak folyamatos változásai után mára összesen 253 egyéni jelölt maradt versenyben. Mára 11 választókerületben dőlt el az előválasztás, de az ország területén bőven található még olyan körzet ahol öt jelölt küzd meg egymással, azért az átlag az, hogy két jelölt van egy körzetre.

Néhány érdekes adat került ki az előválasztáson indult jelöltek összetételéről, mely szerint:

  • a DK indítja a legtöbb női jelöltet az előválasztáson,
  • a Jobbik pedig a legtöbb civil jelöltet, és az ő jelöltjeik mögé állt be a legtöbb párt.
  • A Momentumnak vannak a legfiatalabb jelöltjei, és ők azok, akik nagy többségben új politikusokat küldtek versenybe.

Ma elstartolt az előválasztás első fordulója, és szeptember 26-ig tart. A választók online és személyesen is szavazhatnak. A végére ki kell derülnie, hogy ki lesz az a 106 egyéni jelölt, akiket az ellenzék jövőre a Fidesszel szemben indít.

A második fordulóban már csak a három legtöbb szavazatot begyűjtött miniszterelnök-jelölt között rendezik majd meg az előválasztást, amelyre október 4-10. között kerül sor. Az öt miniszterelnök-jelölt indul: Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter.