Hadházy Ákos Facebook posztban közölte, hogy sikerült bizonyítékot találnia arra, hogy Tóth Csaba, Zugló jelenlegi országgyűlési képviselője eltitkolt vagyonnyilatkozatából egy gyártelepet és többemeletes irodaépületet.

„David Copperfield csak egy repülőt tüntetett el, de az is nagyon trükkös és rafinált dolog. Ha Ön szerint az ügy bonyolult és zavaros, akkor Önnek igaza van. De éppen ez a dolog lényege. Ha ugyanis az ember megvesz egy mai áron alsó hangon fél milliárdot érő gyárat, az egyszerű, de akkor néha meg kell mondani, hogy honnan volt rá a pénz. Ez csak akkor baj, ha az a pénz nem legális eredetű” – írja bejegyzésében Hadházy.

Hadházy részletesen kifejti, hogyan került egy Tóthhoz köthető alapítvány tulajdonába a „mai áron alsó hangon fél milliárdot érő gyár”.

Az esetre reagált Jakab Péter is, aki szintén Facebook bejegyzésben közölte, etikai vizsgálatot indít Tóth Csaba ellen.

„Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait. Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője. A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen” – írja Jakab Péter.

Jakab az Országos Előválasztási Bizottságtól várja, hogy vizsgálja ki Hadházy Ákos bizonyítékai alapján, részt vehet-e Tóth Csaba a továbbiakban az előválasztáson vagy sem.

Fotó: Jakab Péter Facebook oldal