Baranya 4. választókerületében is megalakult a Polgári Válasz. Az idén párttá alakult országos mozgalmat Bencsik János országgyűlési képviselő vezeti.

Ahogy írják a sajtóközleményükben, a Polgári Válaszhoz egyre többen csatlakoznak, akik sem a kormány, sem az egybeolvadt ellenzék politikájával nem tudnak azonosulni. Azért alakultak meg, hogy a cserben hagyott középosztály hangja legyünk. Azért a polgári Magyarországért dolgoznak, amelyet a Fidesz elárult, a baloldal pedig soha nem is képviselt. Mutatjuk a párt teljes közleményét, változtatások nélkül!

Azokat az adófizető állampolgárokat képviseljük, akik a hátukon cipelik ezt az országot, és akik a befizetett adójukért cserébe ma nem magas színvonalú közszolgáltatásokat kapnak, hanem hatósági vegzálásokat, fokozódó közterheket és elviselhetetlen bürokráciát. Küzdünk pedagógusaink, egészségügyi és rendvédelmi dolgozóink, közalkalmazottaink érdekeiért, akiknek sokszor méltatlan körülmények között kell helyt állniuk. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a mai Magyarországon az elszegényedés egyik biztos útja, ha valaki a nemzet szolgálatába áll.

Az új nemzedék hangja vagyunk, akiknek elege van az egymás ellen hergelő, s közben egymást életben tartó politikai szektákból, a zsák krumpliért és 13. havi nyugdíjért megvásárolt szavazatokból. Akiket nem a múlt sérelmei és a jelen acsarkodása érdekel, hanem az: milyen lesz a jövő Magyarországa? A politikai elitnek erre nincs válasza. A Polgári Választ ezt a cserben hagyott generációt képviseli: akik akkor is itt fognak élni és dolgozni, amikor a mai politikusoknak már a nevét is elfelejtjük. Mi vagyunk a jövő a múlt erőivel szemben.
Elutasítjuk, hogy az adórendszer bünteti a teljesítményt és szorgalmat. Kezdeményezzük a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé csökkentését, amelyet a kormány már nyolc éve ígérget, de azóta sem volt bátorsága meglépni.

Azonnali és jelentős béremelést sürgetünk az oktatásban és közszolgáltatásban. Aki a haza szolgálatában áll, nem kereshet kevesebbet a magyar átlagbérnél, amely jelenleg bruttó 431.600 Ft.

Nem működünk együtt a cinikus és korrupt kormánypárttal, de nem veszünk részt a politikai szemfényvesztéssé aljasított ellenzéki előválasztásban sem. A 2022-es országgyűlési választásokon saját jelölteket és önálló országos listát állítunk.

Számos felmérés igazolja, hogy Magyarországon több százezer olyan ember van, aki szeretne elmenni szavazni, de nem tud és nem is akar választani az eddigi pártok közül. A Polgári Válasz nekik kínál alternatívát.

Sokan vagyunk, csak meg kell találnunk egymást!

Polgári Válasz Mozgalom