A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hivatalosan is jelezte az európai szövetségnek (FIBA Europe), hogy társrendezője lenne a 2025-ös férfi Európa-bajnokságnak.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása alapján eddig Ciprus, Finnország, Lettország, Oroszország és Ukrajna jelezte szándékát, hogy otthont adna a 42. kosár Eb-nek. A négy év múlva tartandó tornát biztosan négy ország bonyolítja majd le 2025 szeptemberében. Ciprus és Finnország csak csoportkörös meccsekre pályázik, míg a többi négy ország a végjátékot is megrendezné.

Az európai szövetség idén október és jövő január között tart terepszemlét a jelentkezőknél, majd 2022 tavaszán jelenti majd be a győzteseket. A következő férfi Eb-re egyébként 2022. szeptember 1-18. között kerül sor Csehországban, Georgiában, Németországban és Olaszországban. A magyar válogatott is részt vesz majd, Németországban küzdünk majd meg a házigazdával, a szlovénekkel, a franciákkal, a litvánokkal és a bosnyákokkal. A nemzeti csapattal legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett részt.

Forrás: MTI