Ugyanis megsértették az ellenzéki feddhetetlenség nyilatkozatot, ráadásul ország-világ előtt hazudtak. A párt elnökségi tagja, Ráczné Földi Judit reggel még azt állította: nincs offshore cég a nevén, szerinte a független média hazudott. A Válasz Online azonban bemutatta a bizonyítékot, miszerint Rácznének van offshore cége, ráadásul Földi Judit nemcsak képviseli, de tulajdonolja is (de a keltezés alapján a minimum, hogy nyáron tulajdonolta) a Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozást.

A DK egyébként perrel fenyegette meg a Válasz Online szerkesztőségét (a lap finoman szólva sem NER közeli, igaz nem is ellenzéki, hanem független), akik állnak a per elébe, sőt kérik a Gyurcsány-pártot, hogy pereljék be őket, és a bíróságon derüljön ki az igazság. Az igazság persze már kiderült, a DK elnökségi tagja hazudott, és megsértette az ellenzéki feddhetetlenségi nyilatkozatot, melynek értelmében egyetlen képviselő-jelölt sem birtokolhat offshore céget.

A DK-nak ezek után illendő lenne visszalépniük az előválasztástól, és a jövőben csak kívülről figyelni az eseményeket, és szurkolni az ellenzéknek.

Nyitókép: Ráczné Földi Judit képviselőjelölt Dobrev Klárával, a DK miniszterelnökjelöltjével (fotó: Ráczné Földi Judit hivatalos Facebook-oldala)