Alább mutatjuk a Polgári Válasz sajtóközleményét, változtatások nélkül.

Az előválasztás két legnagyobb vesztese Jakab Péter és Fekete-Győr András. Két olyan párt vezetője, amelyeket az az elhatározás hívott életre, hogy leváltsák az elmúlt évtizedek elhasználódott politikai elitjét. Később mégis azokkal fogtak össze, akikkel szemben létrejöttek.

Azt ígérték, belülről tisztítják és fiatalítják meg az egybeolvadt ellenzéket. A valóságban ehelyett feloldódtak a baloldalban, morális meghasonlásaik pedig elriasztották egykori szavazóik többségét. A korábban nemzedékváltást hirdető politikusoknak így már csak az a dicstelen szerep jut, hogy statisztáljanak a 2010 előtti világ visszatérési kísérletéhez.

A Polgári Válasz nem tagadja meg elveit: azért a polgári Magyarországért küzdünk, amelyet a Fidesz már régen elárult, a baloldal pedig soha nem is képviselt. A múlt erőivel szemben a jövő nemzedékének hangja vagyunk, amelynek országszerte egyre több követője van. 2022 tavaszán pedig alternatívát fogunk nyújtani mindazoknak, akik nem csak szavazni, de választani is akarnak.