Megállapodott egymással Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely: közösen fognak indulni a második fordulóban, mint miniszterelnök-jelölt és miniszterelnök-jelölt helyettes, az azonban nem dőlt még el, hogy ki lép vissza, a másik javára.

Több órás egyeztetésen vannak túl a felek, és sok mindenben sikerült is megállapodniuk. Ilyen a közös indulás, a szakértői kormány, vagy az euró bevezetése. A következő egyeztetést jövőhéten Hódmezővásárhelyen tartják, Márki-Zay szeretné elérni, hogy az MMM-nek is legyen külön parlamenti frakciója.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az első fordulóban harmadik helyen végző jelöltje azt kérte, hogy egyenrangú hetedik szereplőként az MMM is lehessen jelen az Új Világ Néppártot is képviselve. Ezt elmondása alapján 125 ezer szavazat és a közel ezer aktivistájuk indokolja.

„Feltétlenül számítunk arra, hogy lesz egy frakciója a korrupcióellenes konzervatívoknak is” – tette hozzá Márki-Zay, aki szerint abban nem értenek egyet, hogy a bizonytalanok megszólítására ő lenne a legalkalmasabb, ahogyan ő gondolja. Arról is beszélt, hogy Dobrev Klára „családi- és párt okok” miatt nem esélyes Orbán Viktort leváltani. – írja az Azonnali.

Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy azt kérték a hat ellenzéki párttól, hogy mostantól a közös tárgyalásokon a Mindenki Magyarországa Mozgalom is legyen jelen, ezt az elért eredmény szerinte igazolja. Az Új Világ Néppárttal is szeretnének együttműködni.