Fekete-Győr András csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatóján közölte, hogy Márki-Zay Pétert támogatja a Momentum az előválasztáson

A momentum elnöke, hogy esélyes, kormányzóképes alternatívát kell az ellenzéknek mutatnia ahhoz, hogy legyőzzék az Orbán-rendszert. Ezért eljött a cselekvés ideje, úgy gondolják Márki-Zay Péter a legalkalmasabb miniszterelnöknek.

A sajtótájékoztatón részt vett a párt alelnöke, Orosz Anna is, aki elmondta, hogy a Momentum komoly belső vitákat folytatott a döntés meghozatalában. Azért esett a döntés Márki-Zay Péterre, mert ő az, aki a legjobban tudja megszólítani a bizonytalan szavazókat is.

A miniszterelnöki előválasztás első fordulójában a Momentum pártelnöke a szavazatoknak mindössze a 3,39 %-át (21 050 szavazat) kapta, ezzel messze lemaradva az utolsó helyet szerezte meg az öt induló jelölt közül.

A szavazás után, kedden Facebook oldalán jelentette be, hogy bizalmi szavazást kezdeményez maga ellen a választáson elért eredmény miatt.

„Sajnos, nem sikerült A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően. – írta a kedden Momentum elnöke.

Fotó: Momentum Facebook oldala