Az elmúlt héten három ittas sofőr is balesetet okozott.

Baranya megye közútjain 2021. szeptember 27-e és október 3-a között 12-en sérültek meg közlekedési balesetben. Összesen 34 közlekedési baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt.
A személyi sérüléses balesetek négy esetben súlyos, hat esetben pedig könnyű sérüléssel végződtek. Ittasság gyanúja három balesetnél merült fel.
Az elmúlt héten az elsőbbségadás elmulasztásának volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében. Kérjük, vezetés során vegyék figyelembe a jelzőtáblák utasításait!
Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy járművet az vezethet, aki a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan ül volán mögé az nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. Ennek ellenére a Baranya megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel.
Ne kockáztasson! Lásson tovább a poharánál!
… hogy mindenki hazaérjen! – kéri a rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu