A világ talán legnagyobb filmekkel és sorozatokkal foglalkozó oldalán, az IMBD-n olyan szinten pontozták le Kálomista Gábor úgynevezett „művészfilmjét” (itt jegyeznénk meg: nincs olyan, hogy művészfilm, szerzői film van), amilyenre még nem igen volt példa az oldal történelmében.

10 csillagot lehet adni egy-egy műre, az Elk*rtuk 1.2 csillagot kapott, 324 szavazatból. A többség tehát egyesre nyomott, azaz pocséknak értékelték a filmet. Nem sokkal jobb a helyzet a magyar Port.hu oldalon, ott 3.5 csillagot kapott a tízből, 72 szavazatból.

A film egyébként érdekes témát dolgoz fel, a 2006-os őszi eseményeket, azonban nehéz nem látni mögötte a politikai ambíciót, sőt a politikai célokra történt megrendelést sem. A kormány próbálja ezerrel reklámozni a filmet, és bemutatni minél több embernek, azonban a visszajelzések alapján egészen egyszerű a mű, már ha ezt lehet annak nevezni, pocsék. Pedig lehetett volna 2006 őszéből jó, és érdekes filmet csinálni, ha nem a Fidesz propaganda céljaiból készült volna az alkotás.

Mindenesetre a nézők egy jelentős hányada már döntött, és úgy lepontozták a filmet, ahogy korábban még egyet sem. Úgy látszik a propaganda ezt tényleg elkúrta. Nem kicsit, nagyon.