A rendőrök 2021. október 21-én hajnalban a sikondai pihenőpark parkolójában intézkedés alá vontak három komlói fiatalt, akik egy gépkocsiban ücsörögtek. A 16, 18 és 20 éves fiatalembereknél és az autójukban kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le, ezért mindhármukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket.

A bűncselekménnyel összefüggésben egy 35 éves komlói férfit is gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanú szerint a férfi pár hónappal ezelőtt otthonában és kertjében marihuánát termesztett, amelynek értékesítésével a 16 éves fiút bízta meg, aki cserébe drogot kapott fizetségül. A férfi lakásán megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták a nővényeket és a termesztéshez szükséges eszközöket is.

Nem volt ugyanakkor megállás, ugyanis egy 21 éves komlói férfinál is kutatást tartottak a rendőrök. Őt azzal gyanúsítják, hogy hónapok óta kábítószergyanús tablettákat árult, találtak is a lakásán 500 gramm kábítószergyanús növényi származékot. Három férfi különösen pechesen járt, ugyanis épp akkor érkeztek drogot vásárolni, amikor a rendőrök éppen a dílernél voltak.

Jártak a rendőrök egy 25 éves komlói férfinél is, aki szintén dílerkedett, nála 727 gramm kábítószert találtak.

Összesen kilenc fiatalt állítottak elő a komlói rendőrök, velük szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindannyiuk esetében pozitív eredményt mutatott. Mindenkit előállítottak, három férfinak kezdeményezték a letartóztatását is.

Forrás: Police.hu