Márki-Zay Péter Facebook oldalán hozta nyilvánosságra annak a dokumentumnak egy rövidített változatát, amit állítólagosan a Fidesz adott át a Demokratikus Koalíciónak annak érdekében, hogy lejárassa a hódmezővásárhelyi politikust.

A dokumentum létezését Márki-Zay Péter hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján közölte a nyilvánossággal, erről korábbi cikkünkben beszámoltunk:

MZP: Fidesz lejárató dokumentumokat adott át rólam a DK-nak

„Ezt az anyagot a Demokratikus Koalícióval való egyeztetésen kaptam meg személyesen egy héttel ezelőtt, a „bizalom jegyében”. A Demokratikus Koalíció vezetői ezt az anyagot a Fidesztől kapták meg Dobrev Klára kampányához. Ezek lejárató anyagok személyem ellen. Két dolog látszik ebből: az egyik, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az előválasztásba, és az is, hogy milyen módszerekkel figyelnek meg embereket” – mondta Márki-Zay Péter a hétfői sajtótájékoztatóján. Az ígéretéhez híven rövid időn belül elérhetővé vált bárki számára a dokumentum egy rövidített verziója.

A dokumentum „Márki úr gyenge pontjait sorolja fel, időrendi sorrendben”. A szerzője a dokumentum elején megjegyzi – „Márki úr feleségéhez köthető elhalálozási eset véleményem szerint kiaknázatlan”.

A dokumentum 67 oldalon keresztül próbál terhelő bizonyítékokat megfogalmazni Márki-Zay Péter ellen. Többek között olyan kijelentésekkel támadja a politikust, hogy piramisjátékot alapított majd a pénz „tisztára mosása” után Kanadába költözött. Ennél a pontnál a dokumentum szerzője Botka Lászlóval is összekötötte.

A komplett Wikipédia cikk után a szerző kitér Márki-Zay Péter feleségére, akiről korább interjút és újságcikkeket illesztett az átadott anyagba. A cikkek forrása nincs feltüntetve az elérhető forrásban, feltehetően propaganda-anyagok lettek összeollózva.

A dokumentum ITT elérhető.