Ahogy azt már tegnap óta tudjuk, és világgá is kürtölték a lapok, Gyurcsány Ferencnek meg kellett szakítania egy hetes szardíniai utazását, és kénytelen volt haza utazni.

A politikus, aki a Demokratikus Koalíció elnöke, megszakította vakációját, mert rosszul lett, és az orvosa tanácsára feleségével, Dobrev Klárával hazarepültek. A facebookos beszámolójából kiderült, hogy vakbélgyulladása volt, megműtötték, azt természetesen nem árulta el, hogy melyik magyarországi kórházban történt a beavatkozás.

Az utazással és a gyógykezeléssel kapcsolatban azonnal elkezdődtek a találgatások és sorra olvashatták a különböző feltevéseket. A DK politikusa újabb közösségi oldalon tett bejegyzésével úgy tűnik ezeknek szeretné elejét venni.

„Édes tündérnokedlik nagyon vigyáznak rám. Egy pillanatra se veszik le rólam a szemüket, és mint aggódó édesanyák, izgalomba jönnek, ha nem tudják hol vagyok. De kis cukorfalatok. Most éppen odáig vannak meg vissza, mert nem tudják, hogyan jöttem haza Szardíniáról. Sok-sok cikkben osztják meg aggodalmaikat. Én nem értem félre. Tudom, hogy szeretnek. Kicsi malackáim, de jó, hogy vagytok! Dehogy értem félre. Nyilván azt akartátok megkérdezni a műtét után, hogy ugye minden rendben van és ugye nem fáj semmi. De jó, hogy kérdezitek. Köszönöm, rendben vagyok. Kijöttem a kórházból. Biztosan segített, hogy fohászkodtatok értem, felépülésemért. De rendben. Segítek nektek. Mert olyan jók vagytok. Megmutatom a beszálló kártyáimat, hogy ne kelljen végre kutatni, találgatni, sejtetni, hogyan is jöttem haza. Aranyló kis Sherlock Holmes-ok.”

Gyurcsány Ferenc az elmúlt napokban Facebook oldalán folyamatosan tudósította követőit helyzetéről, és egyre romló egészségi állapotáról, majd a műtétről:

„Klárival a kampány után pihenni mentünk. Pár nap Olaszország. Szardínia. Airbnb. Aztán tegnap jött a hasfájás. Gyanús. Egyre gyanúsabb. Orvossal beszélek. Talán vakbélgyulladás. Esélyes. Haza kell menni, nincs mese. Átfoglaljuk a repülőt. EasyJet jegyünk rugalmas. Itthon vizsgálnak. Vakbél. Műtenek. Minden a legnagyobb rendben ment. Egyben vagyok.”

Gyurcsány Ferenc tehát, ha ugyan nem is vakációzik, de műtétje után lábadozik miközben a mozik elkezdték vetíteni az „ElkXrtuk” című magyar filmet.

„A film elkészültének ambíciói valószínűsíthető, hogy politikai. Ezt jó páran sejtik. Ezzel önmagában nem volna gond, ha Kálomista Gábor nem csinálna úgy, mintha nem állna a film mögött pártpolitikai szándék.” – írja a moziról a jovotv.hu

A film témáját a 2006-ban Budapesten kirobbant zavargások adják, az akkor éppen csak tizenhat éves Magyar Köztársaság vezetőjének kiszivárgott „őszödi beszéde” azokban a napokban alapjaiban rengette meg a magyar emberek demokráciába, és a kommunizmus utáni rendszerváltozásba vetett hitét. A kérdés már csak az, hogy azóta helyreállt ez a hit?

A film a valós események feldolgozásával készült, és Magyarországon egyenlőre az első olyan politikai krimi, ami a közelmúltba visz el bennünket. A film egy olyan eseményt dolgoz fel, amelynek mozzanatait 2006-ban Magyarország többsége a televízión keresztül követett.