„Alulírott Straub Dezső 2014 óta viselem a Vidám Színpad művészeti vezetője címet. A Vidám Színpad 2021. november 1-jén kiadott facebook-tájékoztatójából ismertem meg a színház jelenlegi vezetőinek döntéseit, terveit, jövőképét, így magam is ezen a fórumon reagálok!

Látom, hogy megkérdezésem és a részemre címzett felmondás nélkül a Vidám Színpad új művészeti igazgatót nevezett ki! Véleményem szerint ebből a tisztségből kettő egy színházban sok lenne! Tisztelettel kérem tehát a Vidám Színpad pillanatnyi vezetőit, hogy közönségünket tájékoztassák arról a tényről, hogy – idézet a közleményből – „Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna – férje szellemi örökségét szem előtt tartva” – felmondás nélkül Straub Dezső helyett új művészeti vezetőt nevezett ki!

Egyben kérem hivatalos felmondásukat is kézbesíteni, mert ez így, a facebookon, a sorok közé rejtve méltatlan a Vidám Színpad jelenlegi, egy drámai színésznő és egy színpadtechnikus alkotta vezetői párosához!

Hasonlóképpen kérem a fent nevezett szakembereket, hogy tájékoztassák nézőinket arról is, hogy „Böröndi Tamás szellemi örökségét szem előtt tartva” a Böröndi Tamás által a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel kitüntetett Straub Dezsőt a színház vezetősége tagjai között a továbbiakban nem kívánja mint színészt és rendezőt sem szerepeltetni, őt többé a Vidám Színpad deszkáin nem láthatják! Köszönöm!

Bemutatójukra készülő színész kollégáimnak, játszótársaimnak sok sikert kívánok és persze jó egészséget, attól függetlenül, hogy a színház vezetőinek Böröndi Tamás halála óta velem kapcsolatos eljárása, kommunikációja – illetve annak teljes hiánya – minősíthetetlen és védhetetlen.

Bár a színház közleménye “ízlésesen” Halottak Napján került fel az internetre, kívánom, hogy ne legyen sorainkban több áldozata a pandémiának!

Kívánom, hogy minél előbb levehessük ismét a maszkjainkat, így a jövőben a rosszindulat ne bújhasson el a gyász álarca mögé!

A Vidám Színpad jelenleg még első számú művészeti vezetője, a Jászai Mari-díjas, és a Böröndi Tamás által a Vidám Színpad Örökös Tagja megtisztelő címmel kitüntetett:

Straub Dezső

Budapest, 2021. november 6.”

Olvasható Straub Dezső közösségi oldalán. No komment! (a szerkesztő)

Forrás: Facebook