A komlói rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki azt állította, hogy Németországban elvesztette a vezetői engedélyét, de kiderült, hogy azt az olasz hatóságok bevonták.

Hamis magánokirat felhasználása miatt nyomozott egy 38 éves helyi férfi ellen a Komlói Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. november 19-én a komlói kormányablakban kiállított jegyzőkönyvön úgy nyilatkozott, hogy a vezetői engedélyét pár nappal korábban Németországban elvesztette. A férfi új vezetői engedélyt kapott, azonban később a kormányablakhoz megérkezett az „elvesztett” vezetői engedély, amelyet az olasz hatóságok küldtek meg. Kiderült, hogy az okmányt a bejelentés előtt pár nappal egy rendőri intézkedés alkalmával a férfitól Olaszországban elvették, majd azt bevonták.

A rendőrök ezután a férfit kihallgatták gyanúsítottként, mivel részére az új vezetői engedélyt a kormányhivatalnál tett hamis nyilatkozata alapján állították ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését.  

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Fotó. pixabay.com