Újabb három óvodában ütötte fel a fejét a koronavírus-fertőzés Pécsett – írja közleményében az önkormányzat. A hét első két napján összesen hét óvodai dolgozó és 53 kisgyermek került karanténba.

A Keleti Városrészi Óvoda Pákolitz István Utcai Tagóvodájában egy munkatárs koronavírus-tesztje mutatott pozitív eredményt hétfőn késő délután. A fertőzött dolgozóval szoros kapcsolatba került 16 kisgyermek és egy munkatárs hatósági járványügyi megfigyelés alá került.

A Nyugati Városrészi Óvoda Esztergár Lajos Utcai Tagóvodájában az egyik kisgyermekről igazoldott be, hogy elkapta a koronavírus fertőzést. A lefolytatott kontaktkutatás eredményeként 13 gyerek és az óvoda három munkatársa került karanténba.

A Nyugati Városrészi Óvoda Nagy Jenő Utcai Tagóvodájában szintén az egyik kisgyermekről derült ki, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. A vele szoros kapcsolatba került 24 óvodás és két dolgozó került hatósági karanténba.

Az intézmények az érintett csoportszobák és közös helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását elvégezték. A karanténnal nem érintett kisgyermekek számára az ellátást továbbra is valamennyi intézmény biztosítani tudja.