A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki szexuális tartalmú képeket zsarolt ki fiatal lányoktól és egyiküket szexuális együttlétre is kényszerítette.

A vádirat szerint a Csepel-sziget egyik településén élő – ma már felnőtt – férfi még nem volt 18 éves, amikor elkezdett szintén fiatalkorú lány ismerőseitől, illetve partnereitől erotikus vagy szexuális tartalmú képeket kérni. 

Később ezen kérésének eleget tevő lányok közül többet ismét megkeresett. Azt mondta nekik, hogy őt zsarolni kezdték, és ha nem küld a zsarolóknak további hasonló jellegű képeket róluk, akkor a korábbi képeket is nyilvánosságra hozzák.

Más esetekben ismerősei telefonjából szerzett meg pikáns képeket lányokról. Ezután egy ismert közösségi oldalon vagy saját nevén, vagy álprofilt létrehozva megkereste a képeken látható lányokat. A kapcsolatfelvétel után szintén nyilvánossággal történő zsarolással még több képet követelt tőlük.

Ezen módszerekkel az elkövető elérte, hogy a sértett lányok közül neki többen további, erotikus vagy a szexualitást nyíltan ábrázoló fényképeket illetve videófelvételeket küldjenek.

Egy ízben arra is sikerült rávennie ezzel a módszerrel egy lányt, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen és azt telefonnal rögzítsék, mert az őt zsarolóknak ez a felvétel a követelésük.

A Ráckevei Járási Ügyészség a még mindig csak húszas évei elején járó férfit többrendbeli szexuális kényszerítés bűntettével valamint gyermekpornográfia bűntettével és szintén többrendbeli kényszerítés bűntettével vádolta meg.