Bige László műtrágyamilliárdos ezúttal a Szabad Európának adott interjút, amiben arról beszélt, hogy szerinte „Csányi Sándor OPT-vezér áll a támadássorozat mögött, és beleviszi az ellenem zajló hadjáratába a rendőrséget és az ügyészséget is.” Ezt a Csányival legendásan rossz viszonyban lévő Bige a GVH által cégeire kirótt 11 milliárdos büntetés kapcsán mondta.

Bige szerint ő már régóta a NER célkeresztjében van, állítása szerint egy ilyen támadásra pedig ki is kell adni a kilövési engedélyt, ami nem érkezhetett mástól, mint Orbán Viktor miniszterelnöktől. Erre utalt a szolnoki gyáránál tartott razzia kapcsán is, ahol szerinte jogtalanul jártak el a hatóságok.

Bige azt mondta, hogy ezt a „támadást” is engedélyeznie kellett valakinek, az pedig nem más, mint Orbán Viktor kormányfő. Ugyanezt mondta arról a razziáról, amikor 300 rendőr szállt ki a szolnoki gyárához, amit be is kellett zárniuk, de tervezik az újranyitást.

„Orbán Viktor nélkül nem működik ez. Se Polt Péter, se Pintér Sándor nem működik nélküle. Mindenkinek engedélyt kell kérni. Ez így működik. Eldöntötték ezt a kérdést, csak engem nem kérdeztek meg arról, hogy benne vagyok-e, vagy sem. Az a furcsa, hogy ezt az egészet meg lehet tenni egy úgymond jogállami rendszerben Európa keleti szélén. De egyszer minden elmúlik, a fák nem nőnek az égig, ha megnőnek, kivágják, ennek is hamarosan eljön az ideje” – mondta Bige. 

Az ellenzéket, azon belül is főleg Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet pénzzel is támogató milliárdos szerint a Rákosi-korszak óta nem volt ekkora erkölcsi válság Magyarországon. Azt is elmondta, hogy élt a Ceaușescu vezette Romániában, de innen már nem fog elmenekülni: „Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól, nem volt valami fényes a vége.” 

„Szerintem senki nem megy miniszterelnökként nyugdíjba. Előbb-utóbb ennek a rendszernek is vége lesz. Ma még csak félkemény diktatúra van nálunk, de szépen haladunk a totalitárius diktatúra irányába. Ha megnézi a jeleket, ebbe az irányba haladunk.” Ugyanakkor saját ellenzéki politikai szerepéről azt mondta, hogy ő nem „politikai tényező és soha nem is leszek. Nem akartam politizálni és soha nem is fogok. A politika ott kezdődik, ahol a tisztesség véget ér.”

Forrás: Forbes