Egy négytagú család került kórházba Budapesten miután elkapták a koronavírust. Egyikőjük sem oltatta be magát, mégis rendelkeztek védettségi igazolvánnyal –írja a Blikk.

A szülők kerültek a legsúlyosabb állapotban az intenzív osztályra, az édesapa elhunyt, felesége életéért jelenleg is küzdenek az orvosok.

A Blikk információi szerint a család tagjainak annak ellenére is volt védettségi igazolványa, hogy nem kapták meg a védőoltást. Ez vált gyanússá a kórházi személyzet számára, akik értesítették a hatóságokat. A lap szerint a család gyakran utazott külföldre ezért szereztek be hamis védettségi igazolványokat.

A családot jelenleg az egyik fővárosi kórházban ápolják intenzív osztályon, mindannyian lélegeztetőgépen vannak, köztük egy kisiskolás gyermek is.

A Blikk értesülései szerint egyre nagyobb piaca van a hamis védettségi okmányoknak. Jelenleg 17 olyan esetben folytat nyomozás a rendőrség, amelyben kórházi dolgozók, orvosok, nővérek, ápolók pénzért cserében hamis oltási igazolványok megszerzésében működtek közre.

Emellett a lap arról is ír, hogy hivatalos személy ellen is történt már nyomozás, közokirat-hamisítás miatt. Három köztisztviselő ellen vádat is emeltek ilyen ügyben.