Erre a hétre is havazást és nagyon hideg időt mondtak a kattintásvadász oldalak, és ahogy írtuk is, nem érdemes bedőlni nekik, ugyanis 3-5 napra tudunk biztosabb előrejelzéseket mondani, utána igen bizonytalan a helyzet, lásd a mostani példát is.

Ami igen valószínű az ez a hét. Szerdán szürke időnk lesz, a köd mellett megvastagszik a felhőzet is, napsütésre nem számíthatunk, emiatt a hőmérséklet is 10 fok alatt fog alakulni.

Csütörtökön egy hidegfront szakadozott felhőzete fog térségünk felett elvonulni, ám várhatóan csak kisebb záporok alakulhatnak ki, illetve gyenge eső. Az északnyugati szél élénk lesz!

Pénteken szakadozottabb felhőzetre készülhetünk, de továbbra is élénk a nyugati szél. Eső nem várható.


Fontos megemlíteni, hogy az északkeleti területeken csütörtökön és pénteken főleg a magasabban fekvő területeken hózáporok alakulhatnak ki, mely nem lesz számottevő.

Szombaton jobbára változóan felhős időnk lesz, de a hőmérséklet 10 fok felett lehet már. Vasárnap pedig szikrázóan napos, változó, de gyenge szeles idő várható.

Tényleg jön a tél?

Amit eddig látunk, hogy igazi télről továbbra sem beszélhetünk, de a modelleken JELENLEG azt lehet látni, hogy hétfőn egy hidegfront érkezik, mely újra 10 fok alatti hőmérsékletet eredményezhet. A továbbiakban figyeljük, követjük az eseményeket, és hitelesen tájékoztatunk Benneteket továbbra is.

-írta a Meteo Mecsek