A kerékpárút többéves problémát oldott meg azzal, hogy kerékpárral is elérhetővé vált a város nyugati része, csökkentek a felesleges kerülőutak a kerékpárral közlekedők számára. A projekt célja az volt, hogy a PTE Általános Orvostudományi Kar épülete és a nyugati városrész között kerékpáros létesítmény építésével, valamint a közlekedésbiztonság
fejlesztésével kerékpárosbarát legyen a városrész. A létesítmény kerékpáros kapcsolatot teremt a nyugati városrész és a Belváros városrészek között, illetve a Nyugati kerékpárútnak köszönhetően javul az Orfűi kerékpárút megközelítése.


A Nyugati városrészi kerékpárút megvalósítása 2021. március 1. napjával vette kezdetét. Az aszfaltburkolat teljes szélességben megújult a Szigeti út Szántó Kovács János utca és az Erkel Ferenc utca közötti szakaszán, illetve az útpálya alatt új ivóvíz
gerincvezetéket helyeztek el. Ezzel párhuzamosan 4,0 km hosszon kerékpáros létesítmény épült, illetve kerékpársávot jelöltek ki, így összekötve a PTE Általános Orvostudományi Karát Pécs nyugati városrészével.

November 19-től a kerékpárutat hivatalosan is birtokba vehetik a két keréken közlekedők. A kerékpárút használatát akadályozó kordonok eltávolítása megtörtént, így a közlekedési szabályok betartása mellett most már biztonságosan lehet közlekedni.

Megyei Jogú Város Önkormányzata közleménye
Kiemel kép: illusztráció/Pixabay