Ismét áll a bál Szekszárdon, a fideszes képviselők lefújták a közgyűlést

Mai napon lett volna közgyűlés Szekszárdon, azonban néhány perccel a kezdés előtt a Rádió Antritt munkatársát tájékoztatta a helyszínen dr. Gábor Ferenc jegyző, miszerint a Közgyűlés határozatképtelen, így az ülést elnapolják.

– A mára meghirdetett rendes közgyűlés elmarad, tekintettel arra, hogy több képviselő is jelezte, hogy tüneteket produkál, így a határozatképesség nem biztosított, tehát nem tudjuk megtartani az ülést, mert nem vagyunk elegen. Erről tájékoztattunk, mind a két frakcióvezető erről tud. A következő ülést akkor hívjuk össze, amikor a határozatképesség helyreáll és akkor soron kívül, egy rendkívüli ülés keretében a mai napra meghirdetett napirendi pontok megtárgyalásra kerülnek – nyilatkozta Dr. Gábor Ferenc jegyző.

Ács Rezső polgármester arra hivatkozott, hogy koronavírus gyanú merült fel, és a jegyző is úgy fogalmazott, hogy a közgyűlés nem határozatképes. A probléma ezzel az, hogy egészen egyszerűen nem volt igaz.

Ugyanis Ács Rezső polgármester, Gyurkovics János alpolgármester, Máté Péter frakcióvezető, Móra Viktória és Kővári László képviselők is a hivatalban tartózkodtak az ülés tervezett kezdési időpontja előtt. A határozatképességhez nyolc képviselő jelenléte szükséges, ami ez esetben biztosított lett volna, ugyanis a hét főből álló Éljen Szekszárd frakció képviselői hiánytalanul megjelentek.  

Ennek értelmében a közgyűlés határozatképes volt, viszont a fideszes képviselőknek nem lett volna többsége, az ellenzéki összefogás politikusaival szemben.