Még egy hétig, egészen pontosan december 10-ig fogadja a pécsi önkormányzat a rászoruló gyermekeknek szánt cipősdobozokat – írja közleményében az önkormányzat. A már nem használt, de még jó minőségű ruhákat, játékokat, könyveket a város hat pontján lehet leadni jövő péntekig.

A megunt játék, a kinőtt ruha vagy éppen egy kiolvasott könyv sokaknak feleslegesnek tűnhetnek, másnak viszont hatalmasat örömet lehet szerezni velük. Az önkormányzat ezért hirdetett cipősdoboz akciót a rászoruló pécsi gyermekek részére.

Arra kérik a pécsi családokat, hogy adományukkal segítsék szebbé tenni a nehéz sorsú gyermekek ünnepét. A legfeljebb cipősdoboz méretű csomagba kerülhet új, vagy használt, de kiváló állapotú játék, ruha és könyv. Ezen felül szívesen fogadnak tisztálkodószereket, édességeket, vagy akár tartós élelmiszereket is.

A dobozokat az alábbi helyeken lehet leadni 2021. december 10., péntekig:

·       A Városházán, a Nemzetiségi irodában:

            o   Széchenyi tér 1.

·       A Területi Szociális Központokban:

            o   Dobó István u. 89.,

            o   Sarolta u. 2.,

            o   Esztergár Lajos u. 19.

·       Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban:

            o   Anikó u. 5.

            ​o   Tüzér u. 7.

A szervezők külön kérik azt is, hogy a cipősdobozokat ne csomagolják be és ne zárják le, de írják rá, hogy hány éves gyereknek való, illetve azt is, hogy fiúnak vagy lánynak szánják-e! A cipősdobozba rejtett ajándékokat a családsegítő szolgálat juttatja majd el a leginkább rászoruló családoknak.