Decembertől újabb járatok és megváltozott menetrend segítheti a természetjárók és turisták eljutását a Kelet-Mecsek ékszerdobozába Óbányára, a pozitív változásról Berki Zoltán térképész beszélt a turizmus.hu-nak.

Pécsről a 9 órakor Pécsváradon át Bonyhádra induló járat Óbányára 9:50-kor fog érkezni. Bonyhádról Pécsre a naponta 8:30-kor közlekedő járat szabad- és munkaszüneti napokon negyedórával korábban, 8:15-kor indul, és Óbányát érintve közlekedik Pécsre. Óbányára a járat 8:44-kor érkezik meg. Bonyhádról a naponta 16:05-kor Pécsváradon át Pécsre közlekedő járat szabad- és munkaszüneti napokon Óbányát érintésével közlekedik. Így hétvégének Óbányáról 16:34-kor indul és 17:23-kor érkezik Pécsre a járat.

Fotó: Hegedüs Tünde

A korábbi szabadnapokon közlekedő 3 Óbányáról induló járatot 6-ra növelték ezek 7:14, 8:44, 9:50, 12:35, 15:38 és 16:34 órakor indulnak.

a Kelet-Mecsek talán legszebb túrája, az RP-DDK egyik legvadregényesebb szakasza egy nap alatt még Budapestről is bejárható a Bp. – IC – Pécs – busz – Zobákpuszta – gyalogtúra – Óbánya – busz – Mecseknádasd – busz – Bp. programszervezéssel – mondta el Berki Zoltán.

A változások a pécsi és bonyhádi túrázni vágyóknak is kedvez, mivel kedvező menetrendek mellett a hétvégén ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosít a környék.

Kiemelt kép: Hegedüs Tünde