A koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek megsegítésére létrejött Regőczi Alapítványt lehet támogatni a 1357-es adománygyűjtő vonalon – mondta Soltész Miklós a Kossuth rádióban.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, hogy a karácsony előtti időszakban működnek a karitatív szervezetek „saját” adománygyűjtő vonalai is, de a 1357-es közös adománygyűjtő vonalon kifejezetten a Covid-árváknak várják a felajánlásokat. A hat legnagyobb hazai karitatív szervezet: a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat alkotja a Karitatív Tanácsot, amely veszélyhelyzet idején Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsként végzi a munkáját. Ennek egyébként Soltész Miklós az elnöke.

Soltész elmondta a tanács három kiemelt területen dolgozik. Az egyik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segítségnyújtás, ebből „ágazott le” a Regőczi Alapítvány, amelyet a köztársasági elnök hozott létre az árván maradtak megsegítésére, hozzájuk futnak be az adományok. A harmadik terület pedig a horvátországi földrengés áldozatainak segítése.

Forrás: MTI