A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség részleteket közölt az Országgyűlés Mentelmi bizottságával arról, hogy pontosan miért kezdeményezi a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál immár lemondott államtitkár mentelmi jogát.

Az ögyészség szerint Schadl György,  a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2017 augusztusát megelőzően rendszeresen adott át nagyobb összegben csúszópént Völner Pálnak, aki így több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. Minderre a Nemzeti Védelmi Szolgálat által végrehajtott rejtett figyelés eredményeként – a többi közt lehallgatások és megfigyelések során – jutottak a hatóságok.

Az ügyészség szerint Schadl György és Völner Pál jellemzően éttermekben és az utcán a politikus gépjárműve mellett bonyolította le a titkos üzelmeket. Schadl alkalmanként 2-5 millió forintot adott át a fideszes politikusnak, aki a rendszeres jogtalan előnyt nem kizárólag konkrét ügyekben nyújtott segítségéért, hanem folyamatos rendelkezésre állása érdekében, lényegében fizetésként adta Völner Pálnak.

Schadl összesen 83 millió forintot adott az államtitkárnak azért, hogy Völner a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja. Az így nyert befolyásból a kar elnöke önálló bírósági végrehajtókat nevezhetett ki. A kinevezésüket követően, az iroda működése során keletkezett adózás utáni eredményből ftöbb mint 880 millió forintot osztalékot vett fel, amiből Völner kifizetésre került.

forrás: 24.hu
Kiemelt kép: Pixabay